Параграф22 Daily

§22 Новини

Трима от задържаните за корупционни действия в ИА "Автомобилна администрация“ остават в ареста

Трима от задържаните за корупционни действия в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“, сред които и председателят й Цветелин Цветанов, остават в ареста. Под стража остават Емил Иванов и Пламен Ангелов. Венцислав Генов и Тихомир Вълчев излизат на свобода. Решението на Специализирания апелативен съд е окончателно.

Групата, оглавявана от шефа на бившата ДАИ Цветелин Цветанов, нашумя с 15-месечната си дейност по събиране на такса "спокойствие“ от превозвачески фирми и търговия с шофьорски книжки и скъпи разрешителни. За доходността на престъпния бизнес свидетелстват и сумите, намерени само у Цветанов - в дома му в София - 175 хил. лева, а в тайник в дома на тъста му - още 401 хил. лева. Пред разследващите той обяснил, че парите са събрани от спестявания. Официално заплатата на Цветелин Цветанов е 2138 лева.

По време на мярката за неотклонение стана ясно, че срещу него е свидетелствал шофьорът му, който обясни, че Цветанов го е изпращал в различни офиси в страната, откъдето да събира пари и да ги носи в кабинета му. Срещу това получавал малки суми.

На шефа на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов е било повдигнато още едно обвинение - за подкуп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във