Параграф22 Daily

§22 Новини

Трима са задържани непосредствено след телефонна измама във Ветово и в Пловдив

Полицейската операция на служители на сектор ”Престъпления против собствеността и КИЦ” към ГД „Национална полиция“, съвместно с колегите им от областните дирекции на МВР в Пловдив и Русе е проведена 19 август. Акцията за противодействие на телефонните измами е реализирана на територията на Ветово, област Русе, и Пловдив.

В хода на полицейските действия, непосредствено след извършена телефонна измама в Пловдив за 5400 лева, са задържани трима мъже. Във Ветово криминалистите арестували двама 23-годишни местни жители -  криминално проявеният и осъждан за кражба А.Б. и С.М. - които се придвижвали с лек автомобил. В същото време в Пловдив е задържан 30-годишният пловдивчанин А.К.

На този етап от разследването е изяснено, че мъжете действали по схемата „закупуване на климатици на половин цена“, чрез която присвоявали от потърпевшите суми в различни размери. Установено е също, че пловдивчанинът бил ползван като куриер при осъществяване на престъпленията.

При извършените процесуални действия са намерени общо пет мобилни телефона и пет SIM-карти, имащи отношение към престъпната дейност на задържаните. Иззета е и паричната сума, добита от измамата.

Тримата мъже са били оставени в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във