Параграф22 Daily

§22 Новини

Тръмп задължи министeрството на правосъдието на САЩ да защитава белите янки от дискриминация при постъпване във ВУЗ

Администрацията на президента Доналд Тръмп планира да защитава бялата младеж на САЩ от дискриминация при постъпване в американските университети и колежи. Тази задача се възлага на правосъдното ведомство в страната, съобщава вестник The New York Times.

 Новата функция на съдебното ведомство в страната е уточнена с вътрешно-ведомствен циркуляр, предназначен за департамента за граждански свободи на правосъдното ведомство. Документът включва в себе си и обръщение към служителите на министерството, желаещи да вземат участие в този проект, който ще "разследва и ще атакува в съда случаи на расова дискриминация при постъпване в колежи и в университети". Освен това изданието подчертава, че в циркуляра се употребяват само неутрални формулировки, но общият смисъл на текста не остава съмнения, че става дума именно за защита правата на белите американци.

Освен това The New York Times посочва, че с управлението на този нов проект ще се занимават най-вече лица, назначени лично от президента Тръмп, а не кадрови служители в профилния отдел по въпросите на възможностите в сферата на образованието. Затова съдебните искове ще атакуват в съдилищата само онези учебни програми, които предоставят повече възможности за постъпване във ВУЗ на афроамериканците и на латиноамериканците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във