Параграф22 Daily

§22 Новини

Тълпите мигранти все повече се радикализират

Споровете по отношение на въздушния коридор са странни. В крайна сметка, изкристализира едно мнение, че можем да го разрешим, ако руските власти ни разрешат да проверим какъв е товарът на този самолет. Но едновременно с това научаваме, че междувременно е имало два полета, за които ние не знаем искано ли е разрешение и как е давано. Очевидно е, че сега политическата обстановка е  такава, че е добре за някой да повдига това нещо като въпрос и да си набира дивиденти  чрез една антируска кампания, каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ специалистът по национална сигурност доц. д-р Николай Радулов, според когото темата  се преекспонира.

Той коментира бежанската вална, заляла Европа така:

"Проучвания се правят във всички страни, през които преминава бежанския поток и като че ли всички са съгласни с това,  че над 70% от всички мигранти са млади мъже. Това не е такава категория хора, които са толкова закъсали от военните действия, че трябва да бъдат пропускани през първа, втора, трета страна и то не в посока на страна, която би ги приютила така, че да не страдат от военни действия, а някъде, където биха живели много по-добре дори от жителите на страните, през които минават.

Аз специално забелязвам, че тези тълпи, които минават, все повече се радикализират. Те не само вече че изискват, което не би трябвало да правят, а и вече заплашват: „ще видите какво ще стане, когато отидем в Германия".

Европа е толкова голяма, че дори 1 000 000 бежанци няма да създадат някакъв особен проблем. Но тези хора  заявяват друго: „Ние ще отидем там, където искаме, в Европа, след което ще повикаме семействата си.  А вие знаете ли колко са големи семействата на тези хора? Към всеки от тези 800 000, които няма да забележим, ще дойдат още по 15 – 20 човека".

Ако има лагери за сепариране на бежанците в България и Сърбия, това означава засилване на Фронтекс и запушване на „дупките“ по границата ни, допълни той. Според експерта, сред общността в Германия също назрява напрежение във връзка с бежанците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във