Параграф22 Daily

§22 Новини

Търговци мамят безогледно с промоциите за 15 септември

Проверяваме всички търговски обекти, в които се предлагат стоки за ученици. Това заяви по Нова телевизия председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. "Трябва да се обръща внимание, възможно е някои търговци да предлагат комплекти, които всъщност са по-евтини по отделно в други обекти", добави той.

"Някой търговци нарочно вдигат цените малко преди 15 септември, за да може да направят след това промоции за първия учебен ден", разкри Димитър Маргаритов: "Когато се пазарува онлайн, потребителите имат право да върнат всяка една стока до 14 дни след закупуването ѝ. Проверяваме и за качеството на продаваните стоки, които е възможно да застрашават здравето на учениците. Ако установим стоки, които са опасни за здравето, те се изтеглят от пазара", допълни шефът на КЗП.

Димитър Маргаритов коментира и темата за некачествените горива. "Този проблем е изключително сериозен. Ние можем да установим единствено нелоялни търговски практики. Установявали сме такива нарушения. Санкциите могат да стигнат до 50 000 лева при повторно нарушение", каза още Димитър Маргаритов.

По думите му нарушенията по курорите са намалели с близо 10% през този туристически сезон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във