Параграф22 Daily

§22 Новини

Убийците на Отвертката се явиха без адвокат – отложиха делото

Кюстендилският окръжен съд отложи делото за смъртта на дупничанина Николай Радев - Отвертката, водено срещу известната фамилия Николай, Владимир и Иван Карастоянови. Преди началото на процеса 15 приятели на Отвертката пристигнаха в съда в Кюстендил, съобщава struma.bg. Предварително обявеният протест, свикан от привърженици на Карастоянови, не се състоя.

Роднини и приятели на Радев обявиха, че искат справедлива присъда. Въпреки че демонстрацията не се състоя, пред сградата на съда имаше засилено полицейско присъствие. Охраната, обаче не позволява на влизащите в магистратурата да носят телефони, фотоапарати и други записващи устройства по заповед на съдията-докладчик Мирослав Начев.

Съдът отложи делото срещу Николай, Владимир и Иван Карастоянови поради отсъствието на адвокат Марин Марковски, който не се яви, а упълномощил сина си Димитър Марковски да го замества. Според съда обаче, тримата подсъдими Николай, Владимир и Иван Карастоянови трябва да имат трима различни адвокати, тъй като обвиненията, повдигнати срещу тях са различни, а и всеки има различен правен интерес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във