Параграф22 Daily

§22 Новини

Убийството на Владимир Пелов – заради неуредени финансови взаимоотношения

Към момента е образувано досъдебно производство за убийството на 45-годишен мъж и за опит за убийство на 39-годишен, обясни административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова по повод извършеното късно снощи тежко криминално престъпление в Ботевград. Седмина са разпитани като свидетели, назначени са експертизи, сред които и балистична, която ще внесе яснота за това кои от намерените при огледа на местопроизшествието три пистолета са използвани при извършеното престъпление и от кого. Категорично е потвърдена самоличността на починалия.

Състоянието на 39-годишния мъж е много тежко,  което на този етап не позволява да бъде разпитан.

Имахме оперативна информация, че 45-годишният мъж е пребивавал на територията на Ботевград от около месец, уточни старши комисар Георги Григоров, директор на ОДМВР - София. Той обясни, че на ден са получавали по 10-15 сигнала, всеки от който е бил щателно проверяван. Проведена е и специализирана полицейска операция на 2 юни т. г., при която били проверени няколко адреса, но издирваният не е бил открит. В хода на извършения снощи оглед  на местопроизшествието – място, обрасло в храсти и треви, е установено, че мъжът е променил външността си, прикривал лицето си с качулка  и шапка,  придвижвал се е по коритото на реката. Разпитаните свидетели не са преки очевидци на случая, друга част – са близки и роднини.

Продължават процесуално – следствените действия, работи се по всички възможни версии, сред която и неуредени финансови отношения. В хода им ще се изясняват маршрутите и движението на двамата мъже в района, допълни още ст. комисар Григоров.

Владимир Пелов е бил с променена външност – пуснал си е брада, носил е суичър с качулка и шапка, каза окръжният прокурор на София – област Наталия Николова. Пелов е бил с 3 наранявани – едно в лицето и две в десния крак.

От полицията заявиха, че Марио Панчев не е давал информация във връзка с издирването на беглеца от Софийския централен затвор. Панчев е в реанимацията на „Пирогов” с опасност за живота и не е в състояние да бъде разпитан.

По думите на окръжния прокурор в периметъра, където се е случила стрелбата, няма видеокамери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във