Параграф22 Daily

§22 Новини

Условна присъда за турчин, опитал се да преведе през границата малолетно момиче, отвлечено във Франция

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и защитата на подсъдимия Р. Й. (на 50 години), с двойно турско и френско гражданство, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 280, ал. 2, т. 1, т. 3 и т. 4, пр. 1, вр. ал. 1, пр. 1, вр. чл. 18, ал. 1, пр. 1 от НК.

В 6 часа сутринта на 24.12.2017 г., на ГКПП-Калотина, подсъдимият Й. направил опит незаконно да преведе през границата на страната - от Сърбия в България, роденото в Турция шестгодишно момиче. За целта бил използван лек автомобил „Опел“ с френски регистрационен номер. Деянието му останало недовършено поради намеса на граничните власти.

С определение на съда на Р. Й. е наложено наказание от девет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Превозното средство е отнето в полза на държавата.

Малолетната Y.K. е била обявена от Интерпол Франция за отвлечена. Спрямо детето са предприети предвидените в закона мерки за закрила и то ще бъде предадено на френското посолство за връщането му във Франция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във