Параграф22 Daily

§22 Новини

Условни присъди и глоба от по 100 лв. за четиримата косовари, заловени на Гюешево без документи

Условни присъди и глоба от по 100 лв. за четиримата косовари, заловени на Гюешево без документи. Те са се съгласили на споразумения за по една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок и 100 лв. глоба за всеки, пише Struma.bg.

23-годишният Флямур Весели, 21-годишните Бесник Битичи и Лябеат Карялити и 20-годишният Атмир Битичи се прочуха с това, че при задържането им граничните полицаи открили в телефоните им снимки на отрязани глави и надписи на арабски, заради което се смята, че са последователи на „Ислямска държава”. Четиримата обаче бяха изправени пред съда само за липса на документи. „Днес ще внесем споразумението за одобрение от съда”, каза прокурорът по случая Албена Разсолкова.

В ареста остава 36-годишният Фатон Реджепи от същата група, който е обвинен в опит за даване на подкуп на двамата гранични полицаи, спрели колата му на 28 август за проверка. На капака на служебната кола на Гранична полиция Реджепи хвърлил 175 евро, за да не го проверяват.

„Вече съм внесъл искане за промяна на мярката на клиента ми от „задържане под стража” в по-лека”, каза адвокат Драгомир Марков, служебен защитник на Реджепи. "Задържаният има виза за пребиваване в България. При разпита обясни, че крайната точка на пътуването му е била Турция", коментира адвокатът му Д. Марков. В същото време четиримата му спътници по време на делото им пред Районен съд обясниха, че целта им е била да дойдат в България, където да бъдат регистрирани като бежанци, тъй като в Косово, откъдето са, нямали работа и били много бедни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във