Параграф22 Daily

§22 Новини

Установиха нередности в хотели в Слънчев бряг

Неизпълнения на изискванията за съответната категория са най - честите нарушения констатирани при проверка на 10 хотела в Слънчев бряг, съобщиха от Министерството на туризма. Тя е извършена през септември и е била съвместна с Икономическата полиция, Инспекцията по труда, Областната дирекция по безопасност на храните,Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

Контролните институции са проверили пет четиризвездни хотела, останалите са трета и втора категория. Освен, че на много места удостоверенията за категоризация са били изтекли.Сред по-фрапиращите нарушения са били и липсата на достъпни хотелски стаи, които да разполагат с необходимото хотелско и санитарно оборудване за хора с увреждания. За тях не били предвидени специални паркоместа и тоалетни, или ако е имало такива, в тях липсвали необходимите приспособления за използване.

Инспекторите установили още, че в някои от хотелите стаите и баните не били с нужната квадратура, в други липсвали фризьорски и козметични салони и детски занимални, които се изискват при категоризация 4 звезди. Оказало се, че рецепцията в един от хотелите едновременно обслужва гостите и на друг хотел. В някои от проверените туристически обекти са открити идентични нарушения.

Предстои налагането на административни наказания според изискванията на закона за туризма, уточниха още от ресорното министерство

Facebook logo
Бъдете с нас и във