Параграф22 Daily

§22 Новини

В Хасково, заедно с улиците, асфалтирали и 549 квадрата в частния имот на бизнесмена Стаматов

Фирмата, наета да асфалтира улици в Хасково - “Европът”, е положила асфалт върху 549 квадратни метра частна собственост на бизнесмена Иван Стаматов. Това е установила комисия, пратена тази сутрин от зам.-кмета Велин Балкански да провери ситуацията с ремонта на алеята и паркингите пред хотел “Европа” в Кенана. Както писахме вчера, читатели сигнализираха, че с общински пари се асфалтира пред хотела на известния хасковски бизнесмен, сочи Haskovo.net.

Алеята е общинска собственост. Асфалтирани са общо 2000 квадратни метра, от които общинската част е 1416 квадрата. На такава площ е трябвало да положат асфалт от наетата фирма, според възлагателното писмо. Кой и как е решил да се асфалтира по-голяма площ, включваща и паркоместата пред хотела, от общината още уточняват. Но са категорични, че на фирмата ще бъде заплатено само за асфалтирането на общинската част от 1416 квадратни метра. Кой ще плати останалото, не се знае.

Велин Балкански уточни още, че парцелът, върху който е построен хотел “Европа”, е бил закупен през 2002 година. Неясно защо обаче паркоместата, включително тротоарът по алеята, попадат в границите на частния парцел на Иван Стаматов. “От друга страна, ако бе асфалтирана само алеята, а паркингите не, те щяха даостанат на по-ниско ниво и водата, събираща се там при дъжд, щеше да подкопае новата настилка. Ситуацията е доста объркана”, допълни Балкански.

Facebook logo
Бъдете с нас и във