Параграф22 Daily

§22 Новини

В Ловеч издирват избягал затворник

Ловешката полиция издирва затворник, който е избягал тази сутрин. Той се издирва включително с хеликоптер, научи bTV. Това е 48-годишният Борислав Ангелов и излежава 13-годишна присъда за блудства и кражби. Той е настанен в общежитие от отворен тип преди седмица.Работел е в Ловеч, където заедно с петима други затворници почиствал халета.

Мъжът е избягал тази сутрин на път за работа, когато са поверени на наелата ги фирма. Останалите затворници се опитали да го спрат, но без успех. Според зам.-министъра на правосъдието не може да става дума за бягство, а по-скоро за отклоняване.

802 затворници от общежития работят на външни обекти, а в затворите сега са 7000 души.

Преди два месеца подобен случай имаше и в Пловдив. Там рецидивистът Георги Танчев „забрави” да се върне от работа в затворническо общежитие „Хеброс” и на полицията й бяха нужни близо две седмици, за да го хване. От БСП поискаха министрите Цецка Цачева и Валентин Радев да обяснят на депутатите какви мерки са взели след поредното "отклонение" на затворник с влязла в сила присъда. „За нас какво остава като народни представители, може би да се надяваме, че ще бъде заловен по-бързо докато не си е пуснал брада“, попита Иван Ченчев, цитиран от "Фокус".

В отговор председателя на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще разговаря с министрите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във