Параграф22 Daily

§22 Новини

В нарушение ли са полицаите, дебнещи в храстите с радар?

"Мисля, че няма проблем пътните полицаи да не са видими, когато извършват контрол, който не допуска спиране на нарушителите - като този на скоростта. Но когато спират нарушители за алкохол, правоспособност или проверка на „Гражданска отговорност”, те би трябвало да са видими". Това заяви за "Здравей, България" бившият началник на КАТ Алекси Стратиев по повод видеото, на което полицаи бяха заснети да дебнат в нива с радар без обозначение.

"Трудно ми е да кажа дали има или няма нарушение. От видеото не се разбира дали полицаите са снимали за скорост и в каква посока са снимали", коментира той.

Според него твърденията на компетентните органи в Разград, че на мястото е имало знак, също подлежат на доказване. "Пътят, на който е заснет клипът, е тесен с мантинели от двете страни. Ако колата спре точно на пътя, тя ще създаде предпоставки за катастрофа", изтъкна Стратиев.

"Според мен в този случай има обида според Наказателния кодекс към органите на реда. Авторът на клипа ги нарича "мишки" и това е недопустимо", долълни бившият шеф на КАТ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във