Параграф22 Daily

§22 Новини

В нарушение ли са полицаите, дебнещи в храстите с радар?

"Мисля, че няма проблем пътните полицаи да не са видими, когато извършват контрол, който не допуска спиране на нарушителите - като този на скоростта. Но когато спират нарушители за алкохол, правоспособност или проверка на „Гражданска отговорност”, те би трябвало да са видими". Това заяви за "Здравей, България" бившият началник на КАТ Алекси Стратиев по повод видеото, на което полицаи бяха заснети да дебнат в нива с радар без обозначение.

"Трудно ми е да кажа дали има или няма нарушение. От видеото не се разбира дали полицаите са снимали за скорост и в каква посока са снимали", коментира той.

Според него твърденията на компетентните органи в Разград, че на мястото е имало знак, също подлежат на доказване. "Пътят, на който е заснет клипът, е тесен с мантинели от двете страни. Ако колата спре точно на пътя, тя ще създаде предпоставки за катастрофа", изтъкна Стратиев.

"Според мен в този случай има обида според Наказателния кодекс към органите на реда. Авторът на клипа ги нарича "мишки" и това е недопустимо", долълни бившият шеф на КАТ.

Четете още

Параграф22 Daily

Осъдиха Пламен Панталеев за данъчно престъпление и му конфискуваха 101 леки автомобила

Присъдата е потвърдена от Върховния касационен съд и е влязла в сила. Автомобилите са обявени за международно издирване, тъй като по-голямата част от тях се управляват... Още »
Параграф22 Weekly

Унижение без извинение

Министерството на правосъдието подхвърля 2000 лв. обезщетение на потърпевша от безобразно воден скандален процес. Още »
Банкеръ Weekly

Смазващи критики от Брюксел за Борисов

Но най-неприятното е, че България, видите ли била изпълнила само една от петте препоръки за реформи, които ни даде преди година ЕК. Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във