Параграф22 Weekly

§22 Новини

В Пловдив дадоха 24 г. затвор за убийство

Пловдивският окръжен съд осъди мъж на 24 години лишаване от свобода при първоначален строг режим наизтърпяване за убийството на майка, съобщиха от пресцентъра на магистратурата.


Диян Петров беше признат за виновен в това, че на 8 октомври 2013 г. в Сопот умишлено е умъртвил майка си Иванка Нешева на 71 години, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.


През последните няколко години Диян Петров живеел с майка си Иванка Нешева в общинско жилище в град Сопот. Майка му била с множество заболявания и се движела с проходилка. Петров често консумирал алкохол, вследствие на което ставал агресивен спрямо майка си. При тези случаи съседите в блока чували отправените от подсъдимия крясъци и ругатни спрямо Нешева, но избягвали да се намесват, тъй като проявявал агресия и спрямо тях.


Делото се гледа по съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във