Параграф22 Daily

§22 Новини

В понеделник откриват новата сграда на Софийския районен съд

Новата съдебна сграда на Софийския районен съд (СРС) на бул. „Цар Борис III” 54 ще бъде открита на 5 октомври от 10.00 ч., съобщиха от пресцентъра на съда. Поканени да присъстват са председателите на Върховния касационен съд Лозан Панов и Върховния административен съд Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров, както и всички останали административни ръководители на столични съдилища, на Висшия съдебен съвет (ВСС), главният инспектор на Инспектората към ВСС Теодора Точкова и др.

Посрещането на гостите ще бъде на централния вход на палатата, където ще бъде церемонията по откриването на сградата. Гражданите ще влизат от страничния вход на ул. „Баба Илиица”, посочват от първоинстанционната магистратура.

Сградният проблем на СРС датира още от 90 години на миналия век. До реални действия по решаването му се стигна едва през 2012 г., когато започна ремонтът на предоставената сградата, която ще бъде открита в понеделник. Ремонтът на целия съдебен комплекс отне повече от две години, напомнят от съда.

Преместването на службите в новата палата започна през февруари и продължи около три месеца. Подготовката за преместването на над 600 000 дела отне над половин година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във