Параграф22 Daily

§22 Новини

В Радомир разкриха наркооранжерия, двама са арестувани

Двама столичани са задържани за производство на наркотици при операция на служители от РУ - Радомир. Спецакцията е осъществена вчера, в радомирското с. Владимир. В хода й полицаите проверили частен имот, използван от 30-годишен столичанин, собственост на неговата майка. Вътре се натъкнали на наркооранжерия, обособена в къщата и двора. Производствената дейност започвала от помещение за разсадъчен материал, преминавала през няколко оранжерии, парник, сушилния за обраните вече стръкове и обособен склад за готовата продукция.

Лабораторията била оборудвана с кварцови лампи, вентилатори, климатизация, поливна система, специални машини за бране и сушене. Намерени и иззети са 104 зелени растения с височина от 25 до 250 см и голямо количество сухи стръкове канабис. Конфискувани са още специални торове и препарати за пръскане, машини и съоръжения.

Задържани с полицейска мярка до 24 часа са двама мъже от София -  на 30 и 56 години, познати на органите на реда. Започнато е бързо производство, работата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Радомир.

Facebook logo
Бъдете с нас и във