Параграф22 Daily

§22 Новини

В резултат на бързи съвместни полицейски действия са задържани двама столичани, откраднали крупна парична сума

За по-малко от денонощие служителите на Районно управление – Приморско, отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и СДВР установиха и задържаха извършители на кражба на крупна парична  сума, собственост на 28 - годишна бургазлийка.

Установено е, че задържаните - 17 годишна софиянка и 18 годишният й съгражданин, пристигнали в Приморско на 06.07.т.г., под претекст, че ще работят в търговски складове в града, обслужвани от жертвата им.  Докато се устроят на квартира, работодателката ги настанила в дома си. Рано сутринта на 07.07.т.г. тя установила, че от дамска й чанта е открадната сумата от 16 500 лв. / оборотни пари/ и веднага алармирала в Районното управление. Незабавно бил сформиран разследващ екип, в който се включили и служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.  В рамките на стартиралите оперативно-издирвателни действия, било установено, че двамата софиянци са отпътували от Приморско с наето от тях такси срещу сумата от 500 лв.

Веднага било потърсено съдействието на криминалисти на СДВР. В условията на неотложност последвало претърсване на частна къща в столицата, където двамата се укривали. След задържането им  е открита и иззета и откраднатата от тях сума. Те са конвоирани до Районно управление - Приморско, където са привлечени в качеството им на обвиняеми. Вчера, след сключено споразумение с РП-Царево, на 17 годишната е наложено наказание 3 месеца условно лишаване от свобода с 2 години изпитателен срок, а на партньора й - 10 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Споразумението е одобрено от Районен съд – Царево.

Facebook logo
Бъдете с нас и във