Параграф22 Daily

§22 Новини

В ромската махала в Асеновград се извършват ежедневни полицейски проверки

Извършват се ежедневни полицейски проверки в кв. „Лозница“ за установяване на лица на територията на ромската махала, пребиваващи в нарушение на Закона за гражданските регистрации, каза вътрешният министър Валентин Радев в отговор на въпрос относно ситуацията в Асеновград и предприеманите мерки.

В изнесената приемна в ромската махала за периода от 24 август до настоящия момент са профилактирани 5 лица и са проведени беседи с 27 лица. Приети 11 сигнала за нарушаване на нощната и дневна тишина“, посочи той. „Полицейските органи изпълняват задълженията си по отношение на контрола върху наложените забрани за нерегламентирано движение на каруци в града“, обясни вътрешният министър.

„Ежедневно служители на районното управление в Асеновград оказват съдействие на общинските служители за изпълнение на мероприятия по описването и премахването на незаконни постройки в квартала“, допълни той и уточни, че са предприети комплекс от мерки относно кадровото обезпечаване на районното управление в Асеновград.

„За периода 10 юли-20 август е извършена мащабна дейност по проверяване адреси, санкциониране на правонарушители, съставяне на актове за установяване на административни нарушения и издаване разпореждания по Закона за МВР“, посочи Валентин Радев. „Областната дирекция на МВР-Пловдив подържа готовност за изпълнение на допълнително възникнали задачи и ако обстановката се усложни е готова да приложи и други сили или аз да разпоредя да отиде жандармерията“, обясни министърът и допълни, че обстановката в Асеновград е спокойна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във