Параграф22 Daily

§22 Новини

Валентин Златев: Звездата на Марешки изгрява странно по времето на Симеон Дянков

„Утре фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесем жалба в КЗК, защото по информацията, с която разполагаме, двете фирми на Веселин Марешки, които се занимават с горива, са на загуба - едната с 1,8 млн. лв., а другата - с 13,3 млн. лв. Това е чист, класически дъмпинг“. Това каза генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев пред медиите, след като беше разпитан от спецзвеното за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура за думите му, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър, сочи Дарик.

"Аз ще очаквам този път КЗК да се произнесе и да каже така ли е, или не е така", допълни Златев. По думите му Марешки е проблем на българската държава и общество. Според него въпросът е българската държава бори ли се срещу сивата икономика или започва да се слива с нея. "Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще иска да стане президент", каза още Златев и допълни, че трябва да се установи платил ли си е всички данъци Марешки.

Златев заяви, че поддържа думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат той отговори, че "звездата на Веселин Марешки изгрява много странно 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков".

Като уточни, че не твърди нищо по този повод, но обясни, че оттогава досега Марешки няма нито една приключила финансова ревизия, както и нито една приключила проверка на НАП и митниците. "Държавата трябва да каже събира ли си всички данъци или позволява на някого да получава непонятни отстъпки, допълни Златев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във