Параграф22 Daily

§22 Новини

Видински ученик е с първо място в конкурс на списание "Математика"

Александър Мургин от Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим I" във Видин е с първо място в националния конкурс на списание "Математика", съобщават от училището. Съревнованието се провежда в два кръга, като първият е задочен, а участниците се класират според изпратените решения на конкурсните задачи, публикувани в изданието. Победителите от задочния кръг получават покана за участие във втория (очен) кръг, който се проведе на 23 юни 2018 г. в София, в Института по математика и информатика на Българската академия на науките.

Изключително постижение в състезанието тази година направи Александър Мургин от Видинската природо-математическа гимназия, който единствен от област Видин бе допуснат до участие във финалния (очен) кръг на надпреварата, посочват още от гимназията. Талантливият видински ученик спечели първо място в групата на петокласниците и беше награден с диплом и сборници със задачи за подготовка по математика.

Александър Мургин е ученик на Камелия Иванова, която води неговата подготовка за участие в престижни национални и международни състезания по математика. На 1 юли ученикът с още осем възпитаници на ППМГ ”Екзарх Антим І” Видин ще вземе участие във финала на Международния конкурс „Математика без граници” в Несебър.

Списание "Математика" е предназначено за всички важни групи в областта на математическото образование в България:
-класове 4-7 като основа за развитието на талантливите ученици и на всички други ученици, които се нуждаят от по-добра математическа подготовка;
-подготовка за изпити след 7-ми клас;
-класове 8-12 като едно от главните списания на олимпийска тематика в България;
-конкурс за 5-7 клас в два етапа - задочен и присъствен;
-конкурс за 8-12 клас;
-подготовка за матури и изпити след 12 клас.

Списанието публикува информация (задачи, решенията им, победители) за всички най- важни състезания в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във