Параграф22 Daily

§22 Новини

Влезе в сила присъдата на наркоразпространители, предадени на съд по обвинителен акт на ОП - Варна

Присъдата на Апелативния съд във Варна спрямо наркоразпространителите Петър Борисов и Янко Костов, които бяха предадени на съд по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, е потвърдена изцяло от Върховния касационен съд. Решението е окончателно.

Петър Борисов, известен като Розата, ще изтърпява 5-годишна присъда и ще заплати глоба от 30 000 лева. Неговият съучастник в процеса Янко Костов /Лудия/ ще остане 7 години в затвора, като глобата за извършеното деяние е също 30 000 лева.

В края на юни до 29 юли 2015 г. в курорта Златни пясъци при условията на продължавано престъпление и в съучастие като съизвършители двамата подсъдими, а Костов и в условията на опасен рецидив, на публично място без разрешително държали с цел разпространение 5,03 гр. марихуана и 1,96 гр. кокаин на стойност 461,38 лева. Костов и Борисов продали на полски гражданин неустановено количество марихуана, а на италианец - 0,25 гр. от същата дрога.

Двамата бяха признати за виновни от Апелативния съд във Варна и за това, че през юни 2015 г. във Варна, Златни пясъци и местността Побити камъни в землището на с. Слънчево в община Аксаково при условията на продължавано престъпление заплашили с цел да принудят Десислава Д. и Божидар М. да им заплащат съответно по 200 и 100 лева седмично.

За второто престъпление, в което ги обвини Окръжната прокуратура във Варна, те бяха оправдани от състав на Варненския окръжен съд. Последва протест на Окръжната прокуратура във Варна и въззивната съдебна инстанция ги призна за виновни и по второто обвинение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във