Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Франция арестуваха шофьор на инкасо и дъщеря му, симулирали отвличане

S 250 80498138 8a07 48ed 97c5 ccc0c7730473

Френската полиция арестува шофьор на инкасо автомобил и дъщеря му, която твърди, че е била похитена за откуп от банда, ограбила милиони от превозното средство на баща й в Швейцария. Бащата, дъщерята и колега на бащата са били задържани в Лион в понеделник, четири дни след като съобщават, че са били жертви на насилие, наподобяващо сценарий за холивудски филм, предаде БГНЕС.

22-годишната дъщеря казала на полицията, че е била отвлечена от апартамента й в югоизточния френски град Лион от двама мъже, представящи се като водопроводчици. Тя казала, че мъжете я вкарали в кола, вързали я и я принудили да се обади на баща си, който работи за SOS Surveillance, швейцарска компания, която транспортира пари в бронирани микробуси, за да поиска откуп.

Бащата, който пътувал с колега към швейцарския град Лозана с парична доставка, се съгласил да се срещне с похитителите на паркинг близо до границата с Франция и да предаде парите. Френската полиция миналата седмица изчисли плячката на 20-30 милиона швейцарски франка (17-26 милиона евро).

Дъщерята била намерена невредима в около 22:00 часа на път извън Лион и изглеждала "много шокирана" от изпитанието, съобщи полицията тогава. Изглежда сега следователите подозират, че това е вътрешна работа. Швейцарските власти призоваха свидетели да дадат информация за видяното от тях и казаха, че търсят трима мъже с френски акцент, "може би от Южна Франция или Северна Африка".

Facebook logo
Бъдете с нас и във