Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Видин ще гледат жалби срещу отменени адресни регистрации преди местните избори

В Административен съд – Видин са образувани 131 административни дела по жалба срещу Заповед на кмета на Община Грамада за заличаване на адресни регистрации на лица в с. Тошевци и гр. Грамада, във връзка със Закона за гражданската регистрация, съобщиха от Административния съд. От тях 72 дела са прекратени, поради не изпълнени указания на Съда и нефигуриране на част от жалбоподателите в Заповедта на кмета. От останалите общо 59 дела, през настоящата седмица са насрочени за разглеждане в открити съдебни заседания 35 административни дела.

През настоящата седмица са насрочени за разглеждане в открити съдебни заседания и 20 административни дела срещу Заповед на кмета на община Макреш за дерегистрация на лица на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Радио "Фокус"- Видин припомня, че заличаването на адресни регистрации бе предприето от кметовете на тези две общини след като Прокуратурата се самосезира и започна проверки, заедно с полицията. В началото на месец април, заради предстоящите избори, започна масово регистриране на лица от други населени места в Грамада и Макреш.

Регистрацията с настоящ адрес дава възможност на тези лица да участват в предстоящите местни избори и така да променят вота на хората от населените места на двете общини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във