Параграф22 Daily

§22 Новини

Във Видинско повече от 220 регистрирани земеделски производители не са платили данъци и осигуровки за получените субсидии

Във Видинска област 226 регистрирани земеделски производители, получили субсидии в общ размер на 625 хил.лева през 2017 г., не са подали данъчни декларации и не са платили данъци и осигуровки върху тях. Това съобщават от НАП Видин. Други 341 земеделци са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в общините Видин, Ново село и Ружинци, сочи анализът на данъчните, уточнява БТА.
Националната агенция за приходите е започнала информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г. Те ще бъдат уведомени както чрез писма, в т.ч и по електронната поща, така и по телефона.

Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във