Параграф22 Daily

§22 Новини

Възнагражденията в МВР ще се запазят до достигнатите нива

Възнагражденията в МВР ще се запазят до достигнатите нива и за намаляването им не може да се говори. Това каза на пресконференция министърът на финансите Владислав Горанов. По-рано днес Горанов обсъди с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и синдикалисти от вътрешното ведомство предложенията за промени на бюджета на МВР.

Горанов допълни, че става въпрос единствено за намаляване на компенсациите при пенсиониране, ограничаване на отпуските и консолидиране на допълнителните възнаграждения за прослужено време. "Структурата на възнагражденията в силовите ведомства е стигнала дотам, че 95% от бюджета отива за заплати", каза Горанов. По думите му идеята е да се насочи ресурсът за реални политики и подобряване на условията на работа в министерството, а не за плащания на обезщетения на напуснали служители.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова каза на свой ред, че има подкрепата на професионалното ръководство на министерството за тези идеи, които са били обсъждани с министъра на финансите от два месеца. Бъчварова добави, че отлагането на решаването на проблемите на МВР само ги задълбочава.

Тя посочи още, че е запозната с напускането на служители на министерството, които в последните дни са 250 души. Тя обаче добави, че този процес тече от доста време преди да е ясно за предлаганите промени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във