Параграф22 Daily

§22 Новини

Вземането на кола под наем - все по-популярно сред българите

Услугата „кола под наем“ става все по-популярна сред българските туристи. Ако до преди няколко години хората смятаха, че това е вид лукс и се притесняваха да вземат автомобили под наем, в последните една-две години се бележи голям ръст на наетите от българи автомобили, с които да пътуват в страната и чужбина. Това коментира Ванина Хаджиева, онлайн агенция eSky, в телефонен разговор за предаването „В развитие“.

Изборът на кола под наем от българите най-често е насочен към по-малките автомобили, които са от по-нисък клас. Избират по-икономични, компактни и на по-ниска цена автомобили, а предпочитаните дестинации в чужбина са Италия и Германия, сподели Хаджиева. Експертът поясни, че онлайн процесът по наемане на автомобил е съвсем улеснен. Когато потребителите влязат в сайта избират държавата, градът и мястото, от което ще вземат и върнат автомобила. Поясняват час и цена, а след това избират сред предложенията. „При наемането на автомобил задължително трябва да имате документ за самоличност, свидетелство за управление на МПС и още нещо, което е изключително важно при онлайн резервацията е, да имате кредитна карта. Много хора бъркат и мислят, че могат да резервират кола с дебитна карта или така наречената дебитна карта със статут на кредитна карта, но това създава проблеми с получаването на автомобила“.

Тя сподели още, че потребителите трябва да внимават с резервацията, какво включва цената на наем, зад която слагат своята кредитна карта. Дали има отмяна, дали може да правят промени, точно каква застраховка е включена. Хаджиева сподели още, че са много важни са условията за анулиране – дали има безплатни такава или се удържа някаква сума. „Обикновено цената е фиксирана и може да се добави допълнителна защита, която е много важна. Става въпрос за защита, която обхваща щети, които не се обхващат от обикновената застраховка“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във