Параграф22 Daily

§22 Новини

Windows 10 ще слухти за пиратски игри и програми като ги блокира

Microsoft е обновила текста на лицензното си съглашение с потребителите на операционната система (ОС) за компютри Windows 10, в съответствие с което занапред операционата система ще бъде в състояние да блокира нелицензирани програми и друго апаратно осигуряване, съобщава добре информираният британски консервативен вестник The Huffungton Post.

По какъв начин ОС ще реализира този контрол върху инсталираното на компютрите пиратско програмно осигуряване засега не е известно. Но е ясно, че занапред използването на Windows 10 може да доведе до сериозни правни проблеми за пиратите в онези страни, където използването на незаконно програмно осигуряване е широко разпространено.

Освен това Windows 10 ще следи и за неавторизирано периферно оборудоване, вкл. приставки Xbox с пиратски ъпдейти и разширения, както и за несертифицирани геймпадове, аксесуара и игри.

 

Четете още

Банкеръ Weekly

Милиони в сметките на синдиците на КТБ

А колко се излезли знаят само синдиците и Фонда за гарантиране на влоговете
... Още »
Банкеръ Daily

БНБ свали основната лихва до 0.00%

Тя е рекордно ниска за България за всички времена Още »
Параграф22 Daily

Агент на ДАНС, прокурор и съдия арестувани заради бракониерски лов

По непотвърдена информация мъжете с пушките не са случайни. Твърди се, че в арестувания катер са били високопоставен служител на АЕЦ „Козлодуй”, агент от ДАНС, който... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във