Параграф22 Daily

§22 Новини

За мирен протест се разбраха протестиращите и директорът на ОДМВР- Хасково

На поискана от протестиращите среща в сградата на хасковската полиция с директора на ОДМВР- Хасково старши комисар Ангел Цанков и началниците на полицейските управления се постигна споразумение, че при протестите няма да бъдат нарушавани законите. Обсъдени бяха и варианти за недопускане на нарушения и по Закона за движение по пътищата. Недоволстващите бяха категорични, че първоначалните им намерения за затваряне на границата с Турция няма да бъдат осъществени. Един от организаторите потвърди, че целта им е да достигнат до Свиленград, където ще проведат мирно шествие за изразяване на гражданските им позиции.

Старши комисар Цанков бе категоричен, че при евентуални нарушения и изкуствено ескалиране на напрежението ще бъде приложен законът в цялата му строгост.

Малко по-късно директорът на областната дирекция се срещна и с кметовете на общините в областта. Те обсъдиха координацията и начините за обмен на информация помежду си при нарушения на Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във