Параграф22 Daily

§22 Новини

За толерантност и дисциплина призоваха пътни полицаи и мотористи

Служители на отдел „Пътна полиция” – СДВР и представители на софийски мотоклубове и Столична община  проведоха днес среща по повод откриването на новия мотосезон на 30 март, събота. „Всички участници в движението да спазват правилата и да бъдат толерантни един към друг“ -  напомни за пореден път заместник- началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Любомир Костадинов. Той отчете положителната тенденция, че за поредна година пътнотранспортните произшествия с мотористи намаляват. За изминалата 2018 г. катастрофите с мотори са с 23 по-малко спрямо 2017 г., а ранените – с 27 по- малко с 27. От началото на тази година при 7 произшествията с мотоциклетисти са ранени 7 души.

За взаимно уважение на пътя и дисциплина - основни фактори за безпроблемен мотосезон, призова президентът на столичния  мотоклуб „Джентълмен” - Иван Саздов.

Подкрепа към инициативата за обявяване на началото на мотосезона изразиха  и от Столичната община. Директорът на Дирекция „Сигурност“ Кристина Лазарова уточни, че организацията по откриването е добре координирана. Оповестен бе и  маршрутът със сборен пункт площада пред храм-паметник „Св. Александър Невски”. Мотошествието ще премине по ул. „Оборище, булевардите „Васил Левски”, ”Цар Освободител”, „Цариградско шосе”, „Алея Яворов”, „Никола Вапцаров”, ”Черни връх” и ”България” до пътен възел Бояна, където празникът ще продължи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във