Параграф22 Daily

§22 Новини

Задълбочаване на драматичния спад на криптовалутите в края на петъчната търговия

Биткойнът задълбочи драстично своя спад към края на петъчната търговия, като водещата криптовалута вече проби и под нивото от 12 000 долара за пръв път от началото на декември. Само в рамките на вчерашната търговия биткойнът вече загуби една четвърт от стойността си, понижавайки се на спот пазара с 25,76% към 11 650 долара, според данни на Coindesk и дори за кратко удари дъно около 10 853 нивото.

Солиден спад регистрират и януарските биткойн фючърсите, търгувани на борсите CME и Cboe, понижавайки се съответно с около 20% към 12, 265 долара и с 22,43% към 11 820 пункта. Трябва да се има предвид, че дневният лимит за ценови движение на основната криптовалута на Chicago Mercantile Exchange е точно от +/- 20% спрямо нивото на отваряне, което означава, че търговията на CME вече приключи предсрочно в рамките на петъчния ден.

Търговията на фючърсните пазари ще бъде реално подновена чак във вторник (26-и декември) с оглед на предстоящата коледна ваканция, докато търговията на спот пазара на различните електронни борси ще продължи и през следващите дни.

Цената на биткойн се срина рязко още по време на азиатската търговия в петък на фона на агресивна вълна от продажби, която засегна всички пазари за криптовалути точно преди коледните празници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във