Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха четири лица за съставяне на неистински шофьорски книжки

Служители на отдел “Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив разкриха четирима мъже, занимавали се с изготвяне на неистински официални документи. В хода на успешната реализация, проведена в сряда и четвъртък под ръководството на районната прокуратура, са задържани пловдивчаните Н.Й. /44 г./, М.А. /33 г./ и И.Б. /32 г./ и А.Я. /45 г./ от Кричим. При извършените процесуално-следствени действия в обитавани от мъжете шест имота в областния град и Кричим разследващите открили преправени 3 български шофьорски книжки с контролни талони към тях и лични документи на трима чужди граждани. Иззети са също и компютри, самозалепващо фолио, принтер, фотоапарат и други материали, ползвани от мъжете за незаконната дейност. Допълнително е изяснено, че фалшивите документи са изготвяни от началото на годината и цената им “на черно” била 1500 лева, които извършителите разпределяли помежду си.

С постановление на Районна прокуратура – Пловдив задържаните са привлечени като обвиняеми за съставяне на неистински официален документ – свидетелство за управление на моторни превозни средства и талони към тях, и за държане на предмети и материали, предназначени за съставяне на неистински документи при условията на продължавано престъпление по чл. 308 ал. 3 във връзка с ал. 2 във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20 ал. 2,3,4 и във връзка с чл. 26 ал. 1 и за престъпление по чл. 308 ал. 7 от Наказателния кодекс. Обвиненията за Н. Й. са повдигнати като извършител, а за останалите трима - като подбудители и помагачи.

На четиримата обвиняеми са наложени 72-часови мерки за неотклонение. Предстои днес да бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във