Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за извършена кражба на голяма парична сума от пункт на „Еврофутбол“

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

На 06.07.2018 г., в гр. София, ул. „Неделчо Бончев“, от заведение за бързо хранене и пункт на „Еврофутбол“, са отнети чужди движими вещи – сумата от 4 750 лв., собственост на дружеството, стопанисващо търговския обект, от владението на неговия управител   - Г., без негово съгласие с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е Д. Кирилов, на 32 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и с оглед обстоятелството, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във