Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха мъж за това, че умишлено склонил трето лице да използва пред Областен отдел „Автомобилна администрация“ - Бургас неистински официален документ

След проведено разследване, младши прокурор от РП-Бургас одобри привличането към наказателна отговорност на Красимир Н. за това, че в периода 05-14.06.2018 г. /включително/ в гр. Бургас пред Областен отдел „Автомобилна администрация“ Бургас в условието на продължавано престъпление в съучастие с Н.К. /извършител/, умишлено го склонил /чрез обещаване на материална облага в пари/ и улеснил /чрез набавяне на неистинска лична карта/, съзнателно да се ползва пред Областен отдел „Автомобилна администрация“ Бургас  от неистински официален документ - лична карта, на която е бил предаден вид, че е издадена за трето лице, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл.316 вр. с чл.308 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІІ и ал.ІV вр. с чл.26 ал.І от НК.

В хода на проведеното от ОД МВР Бургас разследване, по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, сочещи на авторството на Красимир Н.  в извършване на инкриминираното престъпление.

С постановление от 02.08.2018 г. е повдигнато и предявено обвинение срещу лицето за осъществен състав по чл.316 вр. с чл.308 ал.ІІ вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІІ и ал.ІV вр. с чл.26 ал.І от НК.

За това тежко умишлено престъпление е предвидено наказание до 8 години „лишаване от свобода“.

Спрямо обвиняемото лице, което вече е било осъждано през 2016 г. с влязла в законна сила осъдителна присъда за същото престъпление, Районна прокуратура Бургас е постановила задържане за срок от 72 ч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във