Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха под стража мъж за подбудителство към кражба на автомобили

По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван С., на 44 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за подбудителство към извършване на кражба на леки автомобили и вещно укривателство – престъпления по чл. 195 ал. 1 т. 4 и по чл. 215 ал. 1 от Наказателния кодекс. Срещу него е повдигнато обвинение и за държане на рискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че през месец април 2016 г. Иван С. е приел и укривал лек автомобил, марка „Мерцедес“. Той е управлявал колата, за която са събрани доказателства, че е била открадната от неустановено лице в гр. София през ноември 2015 г. Установено е още, че Иван С. е подбудил Александър Л., на 26 г., и Теодора Я., на 29 г., да отнемат лек автомобил, марка БМВ от гр. София на 20 април 2016 г. Впоследствие колата е била предадена на Иван С. в гр. Пещера, който уреждал продажбата й.

На 23 април 2016 г. по искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Александър Л. и Теодора Я., привлечени като обвиняеми за кражба и вещно укривателство на лек автомобил.

Районен съд-Пловдив е преценил, че има обосновано предположение тримата да са извършили престъпленията, в които са обвинени, има опасност да извършат други и да се укрият, и им е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по случая.

Четете още

Параграф22 Daily

Автоджамбазите купували кола от оказион в Италия за 500 евро, у нас я продавали за 15 бона

Вместо да плащат данъци, вкарвали возилата в автокъщи като "наем за паркоместа". Още »
Параграф22 Daily

Специализираното звено „Антикорупция“ предаде на съд началник на отдел в ДАНС, разгласявал държавна тайна

Разследването на СЗА е установило, че в инкриминирания период Мирослав М. е разгласил информацията в 11 / единадесет/ класифицирани документи, като предоставил копия... Още »
Параграф22 Weekly

Курт-капан за Митьо Очите

Димитър Желязков, прословутият наркобос от Несебър, изглежда си намери майстора и така резултатът от старата кървава игра между ВИС-2 и СИК набъбва в полза на... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във