Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха шеф на дирекция в столичния район „Подуене” с подкуп

Задържаха общински служител в София с подкуп. Главният юрисконсулт на район „Подуене” в столицата е арестувана при спецакция на прокуратурата и ГДБОП. Разследващите са установили схема със злоупотреби с обществени поръчки, сочи bTv.

Срещу служителката е образувано досъдебно производство за вземане на подкуп в размер на 15 000 лв. Ще ѝ бъде повдигнато обвинение. По думите на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова задържаната е получила сумата, за да наруши свои съдебни задължения.

Задържаната е известна на службите от миналата есен, каза директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов: "С действията на ГДБОП и прокуратурата развалихме една взаимноизгодна сделка. Може би някои от вас са очаквали, че в случая има белязани пари, няма такива, просто и взимащият, и даващият подкупа не очакваха, че правоохранителните органи знаят за тази сделка".

Прокурор Русинова уточни, че собственикът на фирмата, дал на общинската служителка пари, за да спечели обществена поръчка за саниране, е само свидетел и подробно е разказал за корупционната схема.

Вчера служителката е получила 10 000 лв., а преди това за същата поръчка е взела други 5000 лв. Сумата е получена от представител на дружество, което е спечелило обществената поръчка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във