Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържаха служител на ДАНС, сътрудничил на каналджии

Служител на ДАНС е задържан при операция на "Вътрешна сигурност" на Агенцията и звеното "Антикорупция" на прокуратурата. Това каза на пресконференция заместник-директорът на ДАНС Олег Петков, който уточни, че служителят на ДАНС е задържан за изнасяне на класифицирана информация във връзка с планирани действия на агенцията.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, ръководни представители на прокуратурата и на ДАНС, съобщиха резултати от мащабна операция за противодействие на миграционния натиск и незаконната миграция. Главният прокурор Сотир Цацаров пък обясни, че арестуваният е дал информация на хора, които биха били обект на операции.

Служителят на ДАНС е задържан заради изнасяне на оперативна информация, която по всяка вероятност е предавана на организирана престъпна група, занимаваща се с каналджийство. Проверени са 9702 лица, 5209 превозни средства, 955 обекта и местности и са заловени 501 незаконни лица, които са от Сирия, Афганистан, Пакистан, Иран, установила проверката на дирекция „Вътрешна сигурност и антикорупция” на ДАНС.

Акцията е започнала вчера сутринта и продължава.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във