Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържан е 18-годишен младеж, прегазил мъж на Копитото

Задържан е шофьорът на автомобила, който блъсна и уби 63-годишен мъж по пътя за местността Копитото на Витоша. Той е 18-годишен младеж. Момчето с инициали Д. К. е от София и е задържано като заподозрян в съпричастност към престъплението, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По неофициална информация на БНР обаче младежът е задържан не в столицата, а в Русе. Има данни, че е опитвал да избяга от България с друга кола, докато негови приятели прикривали следите по мерцедеса, оставен в текстилна фабрика в столичния квартал "Надежда".

Загиналият мъж е 63-годишният софиянец Радослав Стоянов. Разследващите са установили, че той е бил прегазен в понеделник вечерта на Беловодски път между "Тихия кът" и "Мечката", докато вървял от лявата страна, в посока към София. Бил ударен отзад от мерцедеса. Предполага се, че водачът не го е видял и не е могъл да да реагира. В тежкия сблъсък автомобилът счупил десния крак на Стоянов, както и няколко гръбначни прешлена, имало и кръвонасядане в задната част на главата. Смята се, че е починал на място.

След инцидента младежите избягали от мястото. Движели се със загасени фарове, но именно това ги издало, защото на очевидец му направило впечатление и съобщил. Той видял, че мерцедесът е с изкривен капак и вдлъбнато предно стъкло.

На мястото пък останали много парчета от фаровете на колата, мигачите, бронята, което помогнало на полицаите да открият автомобила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във