Параграф22 Daily

§22 Новини

Задържана ОПГ, занимавала се с широк спектър престъпни дейности

В резултат на екипна работа и упорито разследване, извършено от Софийска градска прокуратура и Специализираната прокуратура, както и от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Национална полиция“ и Столична дирекция на вътрешните работи, е задържана организирана престъпна група, съобщава МВР.

Разследването започва на 11 февруари т.г., след извършено тежко криминално  престъпление в столичния кв. „Надежда“. В хода му са идентифицирани членовете на организираната престъпна група, занимавали се с широк спектър от престъпна дейност. При задържането им на 17 септември т. г. и извършените претърсвания на адреси и автомобили, ползвани от тях, е открито огромно количество контрабандни цигари на приблизителна стойност 3 500 000 лева.

Подробности по разследването бяха оповестени днес от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, директора на ГДНП главен комисар Христо Терзийски, директора на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, административния ръководител на Софийска градска прокуратура  Емилия Русинова и административния ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във