Параграф22 Daily

§22 Новини

Закопчаха измамника, прилъгал старица да даде 25 000 лв. за "акция"

Полицията установи и арестува телефонния измамник, подвел възрастна жена от Дряново да даде 25 000 лева за залавянето на „ало схемаджии“. Това е 29-годишен мъж от Ветово, който е задържан и обвинен вече за престъплението като фактическият измамник, свързал с потърпевшата по телефона. Телефонният „терорист“ извърши крупния си удар на 16 юли. Тогава 92-годишната дряновка, хвърли от терасата на дома си всичките си спестявания, вярвайки, че с тях ще помогне на полицията да арестува измамници.

29-годишният „схемаджия“ се представил за полицай, като ѝ казал, че в региона се провеждала акция за залавянето на измамници и тя можела да съдейства на „полицията“, предоставяйки наличните си средства. Възрастната жена повярвала, след което дълбоко съжалила.

По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново призовават гражданите да не се поддават на манипулации. Тъй като сценариите могат да бъдат различни, основното правило, което трябва да се спазва е при получаване на каквото и да било обаждане, свързано с искане на пари, разговорът да бъда прекъснат незабавно.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във