Параграф22 Daily

§22 Новини

Закопчали с 5 чифта белезници английския ММА боец, вилнял край Бургас

Английският ММА боец, който вилня в Бургас, е неутрализиран с физическа сила, употребена от полицаите, съобщиха от МВР-Бургас за развълнуваните медии. Нощес той открадна мотокар, с който направи две катастрофи, а в последствие нападна и служители на МВР с гаечен ключ и окупира бензиностанция. Наложило се полицаите да поставят пет чифта белезници, които да овладеят агресията на мъжа. Не са му поставени успокоителни медикаменти, но е отведен в МБАЛ – Бургас за оказване на медицинска помощ, предвид неадекватното състояние и наранявания, които си е самопричинил.

Англичанинът и в момента продължава да се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност, като му е взета кръв за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества.

ММА-боецът Джон Кери подивя в Слънчев бряг и изправи на нокти полицията в Несебър. На 28.09.т. г., около 23.00 ч., в Районното управление е получено съобщение за кражба на  мотокар, осъществена от складовата база на "ММ Комерс", при която извършителят преминал с откраднатия мотокар през заключения с метални двукрили врати портал и се озовал в близост до пътя Бургас – Варна. Малко след това мотокаристът предизвикал в района на Т-образното кръстовище между "Аква парк - Слънчев бряг"  и к-с "Старият възел" две последователни катастрофи с материални щети: с лекотоварен автомобил "Форд Транзит", със сливенска регистрация и с лек автомобил "БМВ", със софийска регистрация.

Установено е, че движещият се "Форд" е бил пронизан с "вилиците" на мотокара в областта на задното ляво стъкло, страничната колонка и предната лява врата, без да бъдат причинени наранявания на водача. По аналогичен начин е пронизан и минаващия по пътя Бургас – Варна лек автомобил "БМВ", като дясната "вилица" проникнала в областта на задния ляв калник под багажника, а лявата - счупила стъклото на задната лява врата, пронизвайки и задната седалка, като автомобилът е останал с вдигната задна част на около 40 см. от пътната настилка.

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители от Районно управление - Несебър направили няколкократни опити да задържат мъжа, управляващ мотокара, но същия държейки стоманен гаечен ключ с дължина около 30 см., го размахвал, с цел да нарани полицаите, опитали се да го доближат. Първоначалната агресия, проявена към служителите изведнъж се пренасочила от непознатия към тялото му и той започнал да се удря със стоманения ключ по главата.
След като си нанесъл няколко удара мъжа побягнал в посока пътя Бургас – Варна и в близост до р-т «Каручката» полицаите отново направили опит да го задържат, в резултат на което единият от тях получил удар със стоманения ключ в областта на лакета и пръстите на дясната ръка, а втори / след отправено предупреждение/, произвел изстрел със стоп-патрони, тъй като мъжат тръгнал да го атакува с гаечния ключ. По думите на полицая, стоп-патроните улучили нападателя в краката и тялото, но не оказали никакво въздействие върху него и той продължавал да атакува служителите. Произведени са нови изстрели със стоп-патрони от другия полицай, но нападателя продължил да се държи агресивно и неадекватно, след което побягнал в посока Несебър и след около 500 м. се насочил към бензиностанция "OMV”.
При влизането си в бензиностанцията мъжа взел от рафтовете стъклени бутилки, пълни с алкохол и започнал да ги хвърля срещу полицаите, част от които извели трите служителки, намиращи се на смяна в бензиностанция, а другите се опитвали да отвлекли вниманието на нападателя, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият се оттеглил в кухненското помещение на бензиностанцията и след малко излязал от там, въоръжен с два големи кухненски ножа.
За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, служители от района служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Несебър и екип на Центъра сза спешна медицинска помощ – Несебър.

След брилянтна акция на два екипа от спец-звеното, нападателят е неутрализиран, като са му отнети стоманения гаеч ключ и кухненските ножове, с които бил въоръжен. Наложило се е прилагане на физическа сила и помощни средства / поставяне на пет чифта белезници/, които да овладеят агресията на мъжа. Не са му  поставени успокоителни медикаменти, но е отведен в МБАЛ – Бургас за оказване на медицинска помощ, предвид неадекватното състояние и наранявания, които си е самопричинил.

Констатирано е, че нападателят е английския гражданин – Джон Кери, 26 годишен от Кембридж, пристигнал в България на 21.09.т.г., като организиран турист. Първоначално същият отседнал в х-л "Палацо" в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона, се преместил в х-л «Астория» в куротния комплекс. Установено е, че Д.К. бил активен спортист, трениращ за ММА боеве. В момента продължава да се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност, като му е взета кръв за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества.

По случая в Районно управление - Несебър е образувано досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във