Параграф22 Daily

§22 Новини

Запалиха колата на шефа на районния съд във Враца Васко Ганов

Тази нощ запалиха личния автомобил на председателя на районния съд Враца Васил Ганов, научи ексклузивно агенция BulNews. Около 3 часа неизвестен пироман е залял предната част на БМВ 530  със запалителна течност и е драснал клечката. Пукотът от горящата кола събудил живеещи на първия етаж на блока на ул. „Стоян Заимов“, които веднага подали сигнал на тел. 112 за горяща кола.

Пожарната пристигнала бързо, но въпреки това половината автомобил е напълно унищожена. От огъня е пострадала и паркираната наблизо КИА Рио.
Веднага, след получаването на сигнал, че гори колата на Васко Ганов, полицията е блокирала целия район. Повече от час съседните улици били претърсвани метър по метър, но на този етап няма информация дали това е дало резултат.

Васил Ганов е от популярните и уважавани магистрати в областта. Да се посегне на него директно означава, че се посяга на държавата. Тук не става вече дума за разчистване на сметки между отделни лица, а за опит да бъде съборен един от стълбовете на обществото. Затова директорът на полицията Янко Янколов трябва да демонстрира своите ръководни качества и до 48 часа да разкрие извършителите на палежа. В противен случай е по-добре да си ходи в София, заключава Bulnews.bg.

Facebook logo
Бъдете с нас и във