Параграф22 Daily

§22 Новини

Заплашват журналист заради разследване за незаконна ВиК мрежа край Троян

Ново нападение над журналист. Второ за самия него. Този път причината е разследване за незаконна ВиК инсталация в курортния комплекс "Чифлика" край Троян. Материалът е излъчен във варненското издание "Зов нюз". "Заплахите започнаха с анонимни обаждания. Репортажът ми беше определен като "глупост". Директно ме предупредиха, че ако не го премахна, ще се запозная с човека, който ми се обажда и никак нямало да ми хареса", сподели в студиото на "България сутрин" Христо Гешов.

В разследването става въпрос за, по думите му, незаконно ВиК в "Чифлика", изградено от частна фирма. То се толерирало от общината и тормозело всички хотелиери в района.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът обясни, че парадоксът всъщност бил, че ВиК Троян е общинска, а не държавна собственост. В "Чифлика" обаче нямало изградена общинска ВиК мрежа. "Има такава, строена по времето на социализма. Присвоена е от частна фирма, която също има хотел там. А собственикът му претендира, че е негова. Справка в имотния регистър обаче доказва, че закупувайки въпросния хотел, на който той е собственик, в нотариалния му акт никъде не фигурира подобно нещо", категоричен бе Гешов пред Bulgaria ON AIR.

В средата на 2018 г. Христо Гешов бе нападнат пред собствения си дом.

Прокуратурата тогава прекратява производството с мотивите, че извършителят е неизвестен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във