Параграф22 Daily

§22 Новини

Започна делото на Бетина Жотева срещу Александър Симов

Медиен сблъсък се премести в съда. Започна делото на члена на СЕМ Бетина Жотева срещу Александър Симов. Депутатът от БСП се отрече от личния си профил в социалните мрежи и от авторството си на материали в печатни и онлайн издания. Това стана по време на първото съдебно заседание по делото, заведено срещу него от Жотева, сочи Канал 3.

Бетина Жотева съди Александър Симов за обида, която той й нанесъл с коментарите си по нейн адрес.

Според депутата от БСП всички негови материали, публикувани в различни интернет сайтове, агенции и печатни издания, всъщност не са негови и той е бил подписан като автор без действително да е такъв. "Аз търся справедливост. Не може депутати да използват най-високата трибуна в държавата за обиди и лична вендета”, заяви Жотева.

В отговор на обвиненията й, адвокатите на Симов твърдят, че журналистът и политик не е говорил или писал нищо лошо по адрес на Бетина Жотева.

Заради разграничаването на Симов от личния му профил в социалните мрежи, съдията поиска официална информация от ГДБОП, дали депутатът е подавал сигнал, че профилът му е откраднат. Тази информация, както и сведенията от медиите относно авторството на Александър Симов, което той отрича, трябва да бъде предоставена на следващото съдебно заседание през юни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във