Параграф22 Weekly

§22 Новини

Започна проект за обучение на пътни полицаи

Проект за обучение на пътни полицаи за въздействието на наркотичните вещества върху водачите на МПС започна в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пилотният проект е за обучение на служителите от звената за пътен контрол при "Пътна полиция" и "Престъпления по пътищата" в СДВР и ОД МВР-София. По време на еднодневния семинар в София специалисти от Националния център по наркомании ще запознаят пътните полицаи с актуалната ситуация в страната във връзка с употребата, разпространението и видовете наркотични вещества.


Над 200 пътни полицаи от СДВР и ОД МВР-София ще преминат обучението. Предвидено е в рамките на целия проект да бъдат обучени и служителите от останалите областни дирекции на МВР, като за целта ще бъдат ангажирани специалисти от превантивните информационни центрове към НЦН по места.


Специалисти от НЦН поясниха, че в рамките на семинара полицейските служители ще преминат кратък курс за разпознаване на поведението на шофьори с признаци на интоксикация, както и за разграничаване на наркотичните вещества по тяхното въздействие.


Началникът на Отдел "Пътна полиция" - ГД "Национална полиция" комисар А. Антонов благодари на домакините за проведеното първо обучение съобщи, че през 2013г., по проверки са регистрирани близо 150 случая на шофиране след употреба на наркотици. За сравнение - през 2011г. тези случаи били 45.

Facebook logo
Бъдете с нас и във