Параграф22 Daily

§22 Новини

Започва проект за борба с домашното насилие в малки населени места

Фондация "Джендър алтернативи" започва изпълнение на проект "Програми за превенция и преодоляване на домашното насилие в малки и отдалечени населени места". Дейностите по новия проект представиха на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив адв.Милена Кадиева и Рада Еленкова от неправителствената организация.

Проектът е фокусиран върху превенцията и преодоляване на домашното насилие /ДН/ сред ученици и млади хора в училища, защита правата и интересите на пострадалите в малки населени места. Ще се работи с около 200 ученици в четири основни училища в селата Брестовица, Цалапица, Крумово и Брани поле.

Очакваните резултати са ефективна правна и психо-социална защита на повече от 50 лица, жетви на ДН, програма за работа с повече от петима извършители на ДН /или насилници/. Предвидени са още семинар и работен форум с участието на представители на институции и организации прилагащи Закона за защита от домашното насилие и др.

Проектът се изпълнява и финансира от Министерството на правосъдието, като срокът на изпълнение е шест месеца - до 17 ноември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във