Параграф22 Daily

§22 Новини

Запор за над 2,6 милиона тегне над Любо

Бившият национален селекционер Любослав Пенев още не е покрил дълга си към известна банка, сочи справка в Търговския регистър. Ел Голеадор трябва да връща 2 681 829 лева главница, лихви и разходи, пише “Меридиан Мач”. Заради това частен съдебен изпълнител е направил запор на част от капитала на дружество, която съответства на 5000 лева. Това е станало още през 2011 година.

Вече шест години обаче няма развитие около кредита. Не е тайна, че като селекционер и треньор на Литекс и ЦСКА Любо се криеше от банката. Една малка част от парите му бяха превеждани, за да се покрие дългът към трезора, а по-голямата - в Испания, за да може да поддържа начина си на живот. А Любо не е от тези, които са свикнали да стискат зъби по отношение на лукса. Затова ненапразно президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че той не е удачен избор за алтернатива на Борислав Михайлов заради финансовите си проблеми. Те едва ли ще бъдат решени и с компенсация от Валенсия. Ясно е, че испанците нямат намерение да му платят 1,2 млн., както е обявено в медиите. Те искат да се разделят с него срещу далеч по-скромна сума, съобщава и Sportal.bg.

От своя страна Любо се дърпа и не иска да се подпише под договора за раздялата. Иначе легендарният голмайстор на ЦСКА, Валенсия, Атлетико (Мадрид), Компостела и Селта е успял да покрие един от дълговете си, сочи Търговският регистър, където е свален един от предишните запори към него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във