Параграф22 Daily

§22 Новини

Заради незаконен строеж: Пороят отнесе улица в Бистрица

Поройният дъжд вчера буквално отнесе улица „Стефан Стамболов” в Бистрица. Според местните хора проблемът идва най-вече от незаконен строеж. „Това е единственото село в района, в което се позволи построяване на къща на средата на улицата. Съответно водата няма къде да се оттича”, каза Мая Кръстева в „Тази сутрин. „Безспорно имаме незаконно възстановяване на поземлен терен и това са последствията от действията на имотната мафия”, заяви кметът на Бистрица Николай Гюров.

По думите му естественото оттичане на деретата е преминавало точно в тази част. „След промяна на вертикалната планировка цялата вода е изкарана на улицата и от там тя се изля върху главната улица в Бистрица, където в момента тече ремонт”, отбеляза той. „Дали ще има асфалт и той ще бъде отнесен от следващи порои, или ще е картината, която виждаме днес, разлика няма. Основната причина за състоянието на отсечката са тези безотговорни и откровено престъпни действия”, посочи обаче Гюров.

По отношение на незаконния строеж той коментира, че до момента единствено е уволнен председателят на поземлената комисия. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във