Параграф22 Daily

§22 Новини

Защитата на Цветан Василев: Обвинителният акт по делото КТБ е огромно количество хартия

Защитата на Цветан Василев смята, че прокуратурата е помогнала достатъчно за рухването на КТБ. Адвокатът на мажоритарния собственик на фалиралата банка Христо Ботев коментира, че прокуратурата е сбрала огромно количество хартия в обвинителния акт срещу Василев и още 17 души, но в него никъде не се посочва защо се е стигнало до фалита на банката, цитира БТА.

Ботев посочи, че не само името на Николай Бареков попада в материалите по делото, а сред споменатите са и актьорът Владислав Карамфилов /Влади Въргала/, треньорът Константин /Тити/ Папазов, сегашният военен министър Красимир Каракачанов, Моника Станишева, бизнесменът Иво Прокопиев. Всички те са разпитвани, защото за тях има твърдения, уточни Христо Ботев.

Колкото до коментара на прокуратурата, че в чувалчета са раздавани пари, защитникът на Цветан Василев посочи, че такива данни по делото няма. Той отрече и твърденията, че КТБ е била личен портфейл на Цветан Василев.

Ботев е поискал по делото да бъдат разпитани Делян Пеевски и Бойко Борисов. За пореден път той потвърди и казаното от банкера, че в настоящата политическа обстановка не се чувства сигурен за живота си и няма да се върне в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във