Параграф22 Daily

§22 Новини

Затварят шест незаконни заведения на плажа в Шкорпиловци

Шест заведения,които осъществяват търговска дейност незаконно ще бъдат премахнати от неохраняемите плажове Шкорпиловци север и Шкорпиловци-юг, това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която извърши проверка с екипа си на заведението "Морски кът" на Шкорпиловци- юг. За плажовете са обявени търгове за наем, които още не са приключили, а собствениците на заведението дори са поставили надпис "Запазено! 50 лева" на импровизирани масички, вкопани в пясъка пред него, сочи Радио-Варна.

"Това е нарушение на закона- каза Ангелкова. При условие, че плажът е неохраняем, всички инстанции, включително Комисията за защита на потребителите трябва да се намесят с цялата строгост и съответно общината трябва да издаде заповед за събаряне на обектите, тъй като оперират без необходимите разрешителни"=

Тя допълни, че проверките в момента текат предимно по плажовете които се охраняват, тъй като законът за концесиите изисква тази последователност. След това следват неохраняемите плажове.  Ангелкова каза още, че незабавно още бъдат внесени предложения за промени в Закона за устройство на на Черноморското крайбрежие,за да има високи санкции от 10 до 50 000 лева за подобни нарушения,както и областните управители да имат правомощия да санкционират в такива случаи.

Снимки: БНР

Facebook logo
Бъдете с нас и във