Параграф22 Daily

§22 Новини

Завърнаха се българчетата, ранени при инцидента в Болоня на 6 август

Учениците, които бяха ранени при взрив на камион - цистерна на магистрала в Болоня, са се прибрали на родна земя на 31 август. Заедно с тях са се върнали и останалите деца от групата, както и придружаващата ги директорка на училището в Силистра, съобщиха от Генералното Консулство на Република България в Милано. Седемте ученици от Професионалната гимназия по механотехника в Силистра пострадаха при взрив край летището в Болоня на 6 август.

През последните два дни на август са изписани от болница в Болоня две от децата, които бяха настанени с по-леки изгаряния там. Изписан е и най-тежко пострадалият ученик, който беше настанен в реномирана болница за кожни изгаряния в град Чезена. Трима от пострадалите български ученици при експлозията в Болоня остават за лечение в болница. Едно от момчетата е в по-тежко състояние и ще бъде леку...

Българската група получи максимално съдействие от почетния консул на България в град Болоня г-н Франко Кастелини, с когото Генералното Консулство на Република България в Милано беше в непрекъснат контакт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във